Arran Girona

Web de l'assemblea d'Arran de la ciutat de Girona

Contra l’ordenança de civisme: recuperem el carrer!

A mitjans d’octubre d’aquest any l’Ajuntament de Girona, governat per CIU amb ple suport del PP, ha aprovat l’ordenança de civisme que prohibeix aspectes tant inversemblants com estendre roba als balcons i finestres, no beure alcohol al carrer, anar sense samarreta per la via pública, menjar als parcs, espolsar les estovalles, regar les plantes fora de l’horari estipulat, entre d’altres. Aquesta ordenança suposa un pas més per part del govern del nostre alcalde, Carles Puigdemont, per crear una Girona, sobretot el centre de la nostra ciutat, de pur maquillatge i  d’autèntica façana encarada només al turisme. Quan d’altra banda, el jovent gironí observem perplexos com de diferent és la realitat gironina de veritat: cada cop el jovent tenim menys perspectives de futur; amb un 50% d’atur juvenil i una manca d’accés a l’habitatge i a l’ensenyament , el greu i creixent desmantellament dels serveis socials que ofereix la ciutat,la marginació i la censura que pateixen les entitats socials i polítiques de l’organització de Fires, la deixadesa dels barris que no són al centre de la ciutat, i un llarg etcètera.

L’ordenança també sanciona fortament el consum d’alcohol a la via pública, principalment, quan aquest consum és realitzat per menors d’edat. Des d’Arran, entenem que mitjançant aquesta ordenança l’ajuntament intenta tirar pilotes fora i no afrontar les veritables causes que indueixen el jovent al consum d’alcohol i altres drogues, que majoritàriament vénen influenciades pels pocs recursos que es destinen a fer pedagogia sobre el tema i pel model d’oci consumista basat en el benefici d’unes poques grans empreses de l’oci nocturn. Aquest última situació dificulta altres tipus d’oci viables a la ciutat i posa de manifest la falta d’espais on els joves puguem crear el nostre propi model d’oci lluny de les demanes dels grans interessos privats.

A més a més, l’ordenança suposa l’últim pas de l’ajuntament de la nostra ciutat per dificultar l’accés del jovent organitzat a portar a terme activitats al carrer. Ja fa anys que els joves de la ciutat de Girona hem d’aguantar negatives per part de l’ajuntament o hem de superar un gran nombre de tràmits burocràtics per poder celebrar concerts, dinars populars o tot tipus activitats.

Des d’Arran, creiem que el carrer és l’espai propi on el jovent ha de poder expressar les seves reivindicacions i realitzar-hi activitats que fomentin la cohesió dels nostres barris. Volem una Girona pels seus habitants, participativa i on el carrer sigui el centre de tot tipus d’activitats populars i no d’unes poques empreses.

No a la Girona del maquillatge i la hipocresia, contra l’ordenança de civisme:

EL JOVENT RECUPEREM EL CARRER!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Informació

This entry was posted on Octubre 25, 2012 by .

Segueix-nos al Twitter!

Error: Twitter did not respond. Please wait a few minutes and refresh this page.

A %d bloguers els agrada això: