Arran Girona

Web de l'assemblea d'Arran de la ciutat de Girona

Casal de Joves Quatre Rius

LOGO 4 RIUS

 Amb el nom de Quatre Rius, el casal vol reivindicar la Girona popular que mereix un espai pel jovent que lluita i que obre camí per fer-se lloc davant l’adversa situació nacional, social i de gènere que vivim en el moment. Amb el nom de Quatre Rius, es vol reivindicar que la ciutat va més enllà de l’aparador on no hi ha cabuda pel jovent gironí i que, defugint la postal, la ciutat mereix un tracte en la seva globalitat i pluralitat, com els seus Quatre Rius que històricament hi han confluït, ara també presos per aquesta postal. Amb el nom de Quatre Rius, com les quatre barres roges de la històrica senyera, es vol impulsar de base la Girona independentista, indispensable en el procés d’alliberament nacional que viu el poble català.

D’on venim?

 El Casal de Joves obre la porta el 7 de setembre de 2013, en el marc de la II Marxa Jove de la diada nacional de l’Onze de setembre, amb el lema Ara és l’hora, el jovent en lluita per la independència.

 Alliberat a principis de juliol per l’assemblea d’Arran de Girona, l’ocupació de l’immoble número 7 del carrer de Sant Josep de Girona es fa pública el 17 de juliol de 2013. En un acte on hi participen prop d’un centenar de persones, l’edifici prenia així el seu camí cap a la seva transformació en un centre social i punt de trobada del jovent crític de la ciutat i dels Països Catalans.

OCUPACIO INDEPENDENTISTES ARRAN BARRI VELL

Amb la presència de diverses entitats i organitzacions, com ara la PAH, CSO Kan Kolmo, El Forn, CUP o el SEPC, l’assemblea d’Arran denunciava la manca d’espais pel jovent a la ciutat i la necessitat de prendre la paraula i passar a l’acció, amb l’ocupació com una eina necessària en aquest procés. Era, de fet, la culminació de la campanya Poc que hi cabem pas en aquesta ciutat que l’organització juvenil havia desplegat els últims mesos, una campanya de denúncia de la ciutat aparador que el govern de la ciutat liderat per Carles Puigdemont (CiU) pretén construir amb força, davant la plena inexistència de polítiques en favor d’un jovent immers en la precarietat i l’atur, amb manca d’espais participatius i, més important encara, manca de veu.

cartellgirona2

 Al llarg dels mesos de juliol i agost, desenes de persones s’impliquen en la rehabilitació de l’edifici perquè esdevingui el nou Casal de Joves Quatre Rius. Es n’extreu tota la runa, es pinten les parets, es neteja… i s’habilita i es dóna vida, en definitiva, a l’ús d’un edifici que ja duia diversos anys en ple desús i que fins i tot ja havia estat ocupat prèviament.

Girona. Foto de l'in

Girona. Foto de l'in

El casal en marxa!

 Des de la seva obertura ençà, ja són diverses les entitats que fan ús regular del casal i són molts els joves i no tan joves que ja s’hi han passat, en el que vol ser un punt de trobada, de reunions, xerrades, debats, passis de vídeo, concerts… Oci, lleure, formació i cultura.

 Tot amb tot, no en tenim mai prou, volem que bulli d’activitat!

NOU HORARI D’OBERTURA 2014-2015: 

Dijous i dissabtes de 8 a 2/4 d’1 de la nit.

Vine i participa!

 

cartell promocio 4R copia

1 comments on “Casal de Joves Quatre Rius

  1. Retroenllaç: Els Green Drinks arriben al casal de joves 4 Rius | Arran Girona

Deixa un comentari