Arran Girona

Web de l'assemblea d'Arran de la ciutat de Girona

Per temps de flors: el jovent no hi cabem pas a Girona

Per temps de flors: el jovent no hi cabem pas a Girona
 
Aquest dies de Maig, com ja és habitual a la ciutat de Girona, els nostres carrer i espais turístics es tornen a engalanar de flors durant una setmana per celebrar l’exposició “Girona temps de flors”. Durant el temps que dura l’exposició el centre de Girona
s’emplena de turistes vinguts d’arreu que passegen pels carrer degudament netejats, adornats i sota un exhaustiu control policial. Tot i això, lluny de l’elitisme que presenta el centre de Girona aquest dies, el jovent de la nostra ciutat sabem que la realitat gironina es troba en una situació d’absoluta precarietat i misèria: xifres d’atur juvenil que superen el 50%, milers de famílies que no arriben a finals de mes i persones que es queden cada dia sense casa per culpa dels desnonaments són només uns quants exemples de com de cruel és la veritable cara de la nostra ciutat.
 
Malgrat que els polítics i grans empresaris de la nostra ciutat ens vulguin fer creure que amb l’exposició de flors hi guanyem tots els habitants de Girona, des d’Arran volem denunciar que això no és cert. Són només el grans empresaris de l’hostaleria gironina i les grans cadenes multinacionals els que obtenen guanys del consum dels turistes mentre al jovent de les classes populars se’ns condemna a treballs precaris i temporals que no ajuden a millorar la nostra situació econòmica. A més a més, l’Ajuntament de Girona, amb la inseparable ajuda de la Policia Municipal, s’encarrega que durant els dies de l’exposició no quedi cap mostra de dissidència política i que les mostres de la misèria capitalista siguin esborrades de la ciutat.
 
L’exposició de flors perpetua un model de ciutat només encarat al turisme i allunyat de les veritables preferències del jovent gironí i d’un model de ciutat que aposti per la cohesió social. Aquest esdeveniment, suposa l’enèsim exemple d’elitització del centre de la nostra ciutat respecte als altres barris. És a dir, mentre el centre de Girona acapara gran part de la inversió municipal, la resta de barris són considerats de segona categoria i les deficiències en equipaments juvenils, culturals o educatius són més que evidents.
 
D’aquesta manera, des d’Arran Gironès denunciem que l’exposició “Girona temps de flors” és un clar exemple de la política municipal de l’executiu de CiU, liderat per l’alcalde Carles Puigdemont, i plasmada en la nova ordenança de civisme en què es pretén que els carrers i tots aquells espais públics de la nostra ciutat es vegin aparats de qualsevol ús participatiu i reivindicatiu que afavoreixi al cohesió social dels nostres barris. D’altra banda, cada cop més el jovent de la nostra ciutat observem com els carrers i places de la nostra ciutats són utilitzats, sense cap tipus d’impediment, per fins privats.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Informació

This entry was posted on Mai 9, 2013 by .

Segueix-nos al Twitter!

Error: Twitter did not respond. Please wait a few minutes and refresh this page.

A %d bloguers els agrada això: