Arran Girona

Web de l'assemblea d'Arran de la ciutat de Girona

Judici al sotsinspector dels Mossos per les càrregues a la UdG

Davant el judici al sotsinspector dels mossos d’esquadra responsable de la brutal càrrega a la UdG del 16 de desembre de 2011

 

Dilluns 11/03/2013 a les 10.30h roda de premsa al Rectorat de la UdG

Dimarts 12/03/2013 a les 9h CONCENTRACIÓ als Jutjats de Girona (Correus)

A LA UNIVERSITAT, NI RETALLADES NI REPRESSIÓ! 

El proper dimarts 12 de març serà jutjat el sotsinspector dels mossos d’esquadra que va ordenar la brutal càrrega policial durant la celebració del 20è aniversari de la Universitat de Girona per evitar que ens manifestéssim contra les retallades a la universitat pública davant la presència d’Artur Mas.

L’educació pública és un dret i una necessitat social, no un privilegi. Com a treballadors i estudiants que ara mateix estem vivint la transformació política i econòmica de la Universitat Pública, ens sentim amb la responsabilitat social de transmetre a la ciutadania la nostra preocupació. S’està executant una transformació estructural de la Universitat que posa en suspens el dret a l’educació pública de les properes generacions. Som plenament conscients que el que estem vivint és una transformació que afecta tot el Sector Públic i, en general, model de societat que volem. Som plenament conscients que la reforma afecta tota l’Educació Pública, tant a la Universitat com a l’Educació Primària i Secundària. És la nostra responsabilitat defensar la Universitat Pública de la qual formem part i posar en coneixement de tothom que les reformes afecten no sols els que ara som a la Universitat sinó els que hi vindran i els que hi voldrien venir, en el futur. Cal garantir que les properes generacions tinguin al menys els mateixos drets d’accedir a una formació pública i de qualitat.

Per tot això, el dia 16 de desembre del passat 2011, els i les estudiants, PAS i PDI de la Universitat de Girona vam sortir a manifestar-nos per reivindicar els nostres drets aprofitant la visita del Sr. Artur Mas en motiu del 20è aniversari de la nostra universitat. La resposta per part del rectorat va ser permetre l’entrada dels Mossos d’Esquadra al claustre de la facultat amb una càrrega totalment gratuïta i desproporcionada. D’aquests fets en van resultar 3 detencions, 12 encausaments i una vintena de persones de la universitat ferides.

Després d’esforç i espera, ho hem aconseguit, hem portat a un sotsinspector de la BRIMO, el sobrenom del qual és Dragó 40 amb número de TIP 3772, ajudici perquè doni explicacions sobre la desproporció dels fets ocorreguts durant l’aniversari de la UdG. La resolució d’aquest judici podria ser decisiva per la resta de persones injustament encausades.

Ens hem vist enmig d’aquest conflicte perquè cal repensar la Universitat Pública, totes i tots volem una Universitat millor. No es tracta de aferrar-nos a un model anterior com tampoc d’acceptar acríticament les reformes que s’imposen amb criteris de benefici monetari. L’educació no és un negoci, és un dret. Per tal de reconstruir la Universitat Pública exigim que no se’ns imposin les reformes sinó que aquestes siguin fruit de decisions conjuntes que neixin de la pròpia comunitat universitària i de la societat, i que tinguin present l’interès col·lectiu de la ciutadania i la funció de la universitat com a servei d’interès públic.

Amb tot això, per tant, exigim l’absolució de les 12 persones encausades, que s’exigeixin responsabilitats al sotsinspector de la BRIMO i que acabi la repressió i brutalitat policial contra el moviment estudiantil.

PROU RETALLADES I REPRESSIÓ A LA UNIVERSITAT!

ABSOLUCIÓ ENCAUSADES!

http://grupantirepressiu.org

Imatge

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Informació

This entry was posted on Març 11, 2013 by .

Segueix-nos al Twitter!

Error: Twitter did not respond. Please wait a few minutes and refresh this page.

A %d bloguers els agrada això: